ثبت نام کنکور ارشد 1400

0
زمان تقریبی مطالعه: 9 دقیقه

هر ساله با هدف پذیرش دانشجو در مقطع ارشد، سازمان سنجش اقدام به برگزاری آزمونی برای پذیرش دانشجویان در این مقطع می‌نماید، یکی از راه‌های اصلی ادامه تحصیل ثبت نام کنکور ارشد است. داوطلبان مقطع ارشد اغلب با برخی مشکلات مانند چگونگی ثبت نام در آزمون و آگاهی از شرایط ثبت نام در سامانه مواجه خواهند شد. برای هموار شدن مشکلات ثبت نام کادر مجرب مرکز مشاوره باخه تمهیداتی در نظر گرفته‌اند تا بدون مشکل و اضطراب متقاضیان آزمون ارشد بتوانند نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند. در این مقاله قصد داریم شرایط و مراحل کامل ثبت نام کارشناسی ارشد 1400 را در اختیارتان قرار دهیم.

زمان بندی ثبت نام کنکور ارشد 1400 به چه صورت است؟

زمان ثبت نام ارشد هر ساله در آذر ماه خواهد بود، براساس اعلام سازمان سنجش و آموزش کشور که متولی این آزمون است، زمان ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد در سال 1400 از 16 آذر الی 23 آذر خواهد بود. که طبق هر سال احتمال تمدید زمان این آزمون یک هفته الی ده روز قابل پیش بینی است.

زمان ثبت نام تا اعلام نتایج ارشد 1400

زمان برگزاری آزمون و دریافت کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسی ارشد

با اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، آزمون کارشناسی ارشد 99 در روزهای پنجشنبه 99/01/28 و جمعه 99/01/29 بایستی برگزار می‌شد که این آزمون به دلیل شیوع ویروش کرونا به تعویق افتاد. داوطلبین باید حدود یک هفته قبل از تاریخ برگزاری آزمون با ورود به لینک مربوط در سامانه سازمان سنجش آموزش کشور اقدام به دریافت کارت ورود به جلسه خود نمایند. آزمون کارشناسی ارشد 1400 در 6 و 7 خرداد سال 1400 برگزار خواهد شد.

زمان اعلام نتایج و انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد

زمان اعلام نتایج نهایی کنکور کارشناسی ارشد در سال 1400 هنوز مشخص نشده است و در این مرحله داوطلبین با تحلیل دقیق کارنامه کنکور کارشناسی ارشد خود باید امکان انتخاب رشته و شانس قبولی خود را بررسی نمایند. پس از بررسی و تصمیم نهائی باید انتخاب رشته‌های خود را در قسمت انتخاب رشته وارد نموده و با تأیید آن رسید نهائی انتخاب رشته را دریافت نمائید. لازم به ذکر است که انتخاب رشته برای دانشگاه‌های سراسری و آزاد بصورت مجزا برگزار می‌گردد. شما عزیزان باید برای انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری به سایت سازمان سنجش آموزش کشور و برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد به سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد مراجعه نمائید. انتخاب رشته یک موضوع بسیار مهم است و در شانس قبولی شما تأثیر مستقیم دارد. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع از شانس قبولی خود و همچنین شرایط و ضوابط دانشگاه‌های مختلف با مشاور مجرب و مطمئن مشورت نمائید.

ثبت نام آزمون ارشد از چه طریقی انجام می‌گیرد؟

داوطلبین برای ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد 1400 باید ابتدا دفترچه راهنمای آزمون کارشناسی ارشد 1400 را از لینک مربوط در سامانه سازمان سنجش آموزش کشور دریافت نمایند. داوطلبین باید با مطالعه این دفترچه راهنما مجموعه امتحانی مورد نظر خود را انتخاب نمایند. در ادامه به توضیح مراحل ثبت نام می‌پردازیم.

نکات مهم قبل از ثبت نام ارشد 1400 چیست؟

داوطلبان آزمون ارشد باید توجه به مواردی پیش از ثبت نام دقت لازم را داشته باشند، در صورتی که داوطلب مشمول هر سهمیه ای اعم از ایثارگران، جانبازان و … که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت، باشد. بایستی پیش از ثبت نام نسبت به دریافت کد سهمیه خود اقدام نماید، همچنین مدارک و اطلاعات مهمی که بایستی در هنگام ثبت نام درج نمود را آماده کنید تا هنگام ثبت نام با مشکلی مواجه نشوید.

چه افرادی مجاز به ثبت‌نام در آزمون ارشد هستند؟

کلیه افراد با داشتن مدرک لیسانس و یا ارشد  مرتبط یا غیر مرتبط با رشته مورد نظر خود می‌توانند در آزمون ارشد 1400 شرکت نمایند و ممانعتی برای ثبت نام آنها وجود ندارد، همچنین کلیه دارندگان مدرک دکتری حرفه‌ای وزارت علوم و یا وزارت بهداشت نیز می‌توانند در این آزمون شرکت نمایند.

چه کسانی مجاز به ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد نیستند؟

در صورتی که شخصی در دوره روزانه در هر دانشگاه ایران پذیرفته شود و اقدام به ثبت نام اصلی و تحصیل در آن دانشگاه ننماید تا دوسال امکان شرکت در آزمون ارشد را نخواهد داشت، ضمناً افرادی که معدل مقطع کارشناسی آنها پائین‌تر از ۱۲ باشد حق ثبت نام در مقطع کارشناسی ارشد را ندارند. برای اطلاع از دیگر شرایط عدم ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد اینجا کلیک کنید.

آزمون ارشد

شرایط ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد چیست؟

شرايط عمومي :

  1. اعتقاد به اسلام يا يكي از اديان مصرح در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران
  2. عدم احراز ملتزم نبودن نسبت به احكام عملي اسلام (انجام دادن واجبات و پرهيز كردن از محرمات ). تبصره: اقليت هاي ديني (اديان رسمي ) مندرج در قانون اساسي از اين شرط مستثني هستند، به شرط آنكه متجاهر به نقض احكام اسلامي نباشند
  3. عدم احراز عناد نسبت به نظام جمهوري اسلامي ايران . تبصره : در صورتي كه داوطلب سابقه عناد با نظام جمهوري اسلامي داشته ، بايد تغيير نظر او احراز شود
  4. نداشتن سابقه عضويت در ساواك و فراماسونري و اعقاب آنها
  5. عدم احراز فساد اخلاقي
  6. عدم اشتهار به ارتكاب اعمال خلاف شئون شغلي و تحصيلي در طول تحصيل يا زمان اشتغال

شرایط اختصاصی:

  1. دارا بودن مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه‌ای از دانشگاه‌های مورد اعتبار وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی
  2. دانشجوی سال آخر کارشناسی که حداکثر تا 1399/06/31 با معدل حداقل 12 فارغ التحصیل خواهند شد.
  3. نداشتن ممانعت ادامه تحصیل از سوی سازمان نظام وظیفه (برای آقایان)

چه سهمیه‌هایی در آزمون ارشد قابل اعمال هستند؟

آزمون ارشد هم مانند آزمون کارشناسی و بسیاری از آزمون‌های دیگر سهمیه هایی از قبیل ایثارگری و رزمندگان را شامل می‌شود. دیگر سهمیه‌های آزمون ارشد مانند سهمیه‌های مربوط به فرزندان اساتید هیأت علمی و امتیازات مربوط به حافظان قرآن و دانشجویان برگزیده علمی و ورزشی است. برای اطلاعات از جزئیات اعمال هر یک از سهمیه‌های نام برده و نحوه دریافت کدهای مربوط به سهمیه های ایثارگری و جانبازی مقاله سهمیه‌های آزمون کارشناسی ارشد 1400 را مطالعه نمائید.

راهنمای تصویری ثبت نام کنکور ارشد 1400

برای ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد بایستی داوطلبان از سامانه سنجش استفاده نمایند در ادامه نحوه ثبت نام در این سامانه به همراه راهنمای تصویری شرح داده شده است:

مرحله اول خرید کارت اعتباری ثبت نام کارشناسی ارشد

در ابتدا داوطلبین عزیز باید با ورود به لینک هزینه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد اقدام به خرید کارت اعتباری نمایند. کارت اعتباری به دو صورت اصلی و سریال علاقه‌مندی می‌باشد که کسانی‌ که علاوه بر دانشگاه‌های سراسری و آزاد علاقه‌مند به انتخاب رشته در دانشگاه‌های پیام نور و موسسات غیرانتفاعی را داشته باشند باید علاوه بر کارت اعتباری اصلی، کارت اعتباری علاقه‌مندی به انتخاب رشته در دانشگاه‌های غیرانتفاعی و پیام نور را هم خریداری نمایند.

برای اطلاع از شهریه های هر یک از دانشگاه های پردیس و غیرانتفاعی روی لینک زیر کلیک کنید.

شهریه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

شهریه کارشناسی ارشد دانشگاه پردیس خودگردان

شهریه ارشد دانشگاه غیرانتفاعی

خرید کارت اعتباری ثبت نام ارشد

مرحله دوم تکمیل فرم ثبت نام کارشناسی ارشد 

در این مرحله با ورود به سامانه کنکور کارشناسی ارشد 1400 و وارد نمودن سریال اعتباری خریداری شده باید اقدام به تکمیل و ثبت نام  مدارک لازم برای ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد نمائید. لازم به ذکر است که در این قسمت وارد نمودن تمامی قسمت‌های ستاره دار الزامی بوده و همچنین مواردی از قبیل مشخصات فردی، سهمیه داوطلب و همچنین سوابق تحصیلی فرد اعم از دانشگاه‌های محل تحصیل قبلی و معدل بسیار حائز اهمیت است.پیش نویس تقاضا نامه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد

مرحله سوم تأئید اطلاعات و دریافت کدپیگیری و شماره پرونده

در این مرحله با مرور دقیق موارد وارد شده در فرم تقاضانامه ثبت نام داوطلبین باید با تأئید اطلاعات خود رسید ثبت نام را دریافت نمایند. رسید ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد دارای شماره پرونده و کدپیگیری بوده و این موارد باید تا پایان مراحل زمان اعلام نتایج نهایی کنکور کارشناسی ارشد نگه‌داری شود.

کد پیگیری ثبت نام آزمون ارشد 1400

هزینه ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد چقدر است؟

متولیان آزمون ارشد هرساله از طریق دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد که در سایت سازمان سنجش منتشر می‌شود مبلغی برای ثبت نام  در این آزمون در نظر می‌گیرند، هزینه این آزمون اغلب هر سال متفاوت از سال پیش بوده است و مقداری افزایش قیمت خواهد داشت. هزینه ثبت نام ارشد در سال 1400 پیش بینی می‌شود نسبت به سال گذشته که 61 هزار تومان بوده است، افزایش پیدا کند. ضمناً برای خرید کارت اعتباری دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی باید کارت اعتباری جداگانه‌ای خریداری شود.

پس از ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد چه کارهایی باید انجام دهیم؟

پس از درج اطلاعات شخصی و تحصیلی در سامانه پیش از تأیید حتماً اطلاعات خود را بررسی نمایید تا اطلاعات را به درستی وارد نمایید، کد های  12 رقمی مربوط به سهمیه خود را که پیش از ثبت نام دریافت نموده‌اید را بررسی نمایید که به درستی ثبت و اعمال گردد. پس از درج و تکمیل اطلاعات در سامانه کد پیگیری در اختیار شما قرار داده خواهد شد، در نگهداری این کد نهایت دقت را به خرج دهید زیرا برای طی دیگر مراحل ثبت نام و شرکت در آزمون و اعلام نتایج و مشاهده انها، به این کد احتیاج خواهید داشت. در صورتی که ثبت نام شما در کافینت و یا توسط افراد غریبه انجام می‌شود، دقت و توجه نسبت به موارد گفته شده دو چندان خواهد شد و نیاز به تمرکز و دقت بسیار است.

چگونه اطلاعات ثبت نامی خود را در سامانه ویرایش کنیم؟

اطلاعات درج شده در سامانه پس از ثبت نام در چند مرحله امکان ویرایش دارد. در مرحله اول پس از درنظر گرفتن بازه زمانی ثبت نام مجدد داوطلبان می‌توانند نسبت به تغییر و اصلاح اطلاعات خود اقدام نمایند. در مرحله دوم هنگام دریافت کارت ورود به جلسه امکان ویرایش اطلاعات را خواهید داشت که البته اطلاعات تغییر داده شده در کارت ورود به جلسه درج نمی‌شود. در صورتی که در این دو مرحله نتوانستید اطلاعات خود را ویرایش کنید. در روزهای منتهی به آزمون کارشناسی ارشد از سوی سازمان سنجش آموزش کشور مسئولین سازمان سنجش در تمامی استان‌ها مستقر می‌شوند تا در صورت نیاز افراد به آنان کمک نمایند. داوطلبین می‌توانند چند روز قبل از برگزاری آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ آدرس باجه‌های رفع نقص را از طریق سامانه سازمان سنجش آموزش کشور دریافت نموده و به باجه‌های رفع نقص مراجعه نمایند.

در صورتی که در بازه زمانی در نظر گرفته شده در سامانه سنجش ثبت نام نکردیم، چه کار کنیم؟

پس از فرصت یک هفته الی ده روزه‌‌ای که سازمان سنجش برای متقاضیان ثبت نام آزمون ارشد در نظر می‌گیرد، پس از چند ماه فرصت ثبت نام مجدد به داوطلبین علاقه مند داده خواهد شد که مراحل ثبت نام را طی کرده و پس از پرداخت هزینه و دریافت کد رهگیری در آزمون ثبت نام نمایند. توجه داشته باشید پس از گذشتن زمان ثبت نام مجدد دیگر امکان فرصت دیگری در نظر گرفته نمی‌شود و کلیه متقاضیان بایستی در این دو مرحله ثبت نام خود را انجام دهند.

نکات و ناگفته های مهم درباره ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد چیست؟

داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد باید به برخی موارد تکمیلی توجه ویژه نمایند که به شرح زیر است:

  • داوطلبان این آزمون در صورتی که بخواهند می‌توانند در دو گروه امتحانی آزمون دهند. یکی با عنوان گروه اصلی و دیگری با عنوان گروه شناور است، تعداد رشته های گروه شناور محدودتر از گروه اصلی است و متقاضیان آزمون ارشد در صورتی که می‌خواهند شانس قبولیشان در مقطع ارشد بالاتر برود و هدف گذاری روی رشته خاصی از گروه اصلی ندارند می‌توانند یکی از رشته های گروه شناور را در کنار یکی از رشته های گروه اصلی انتخاب نمایند. در ذیل لینکی قرار داده شده است که می‌توانید از طریق آن لیست رشته‌های گروه اصلی و شناور را مطالعه نمایید.
برای دانلود لیست رشته‌های اصلی کلیک نمائید.

لیست رشته های اصلی آزمون کارشناسی ارشد

برای دانلود لیست رشته‌های شناور کلیک نمائید.

لیست رشته های شناور آزمون کارشناسی ارشد

  • آزمون پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های سراسری، آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان به صورت یکجا برگزار می‌شود و تنها هنگام انتخاب رشته داوطلبان متقاضی دانشگاه آزاد بایستی از طریق کد دسترسی که در کارنامه اولیه درج می‌شود نسبت به انتخاب رشته‌ در سایت دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.iau.ac.ir اقدام نمایند.
  • داوطلبان متقاضی دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی (درباره خرید کارت اعتباری جداگانه درباره این دانشگاه ‌ها در بالا توضیح داده شده است) نیاز به انتخاب رشته جداگانه ندارند و می‌توانند از طریق انتخاب رشته دانشگاه‌ سراسری نسبت به انتخاب اولویت‌های خود از بین دانشگاه های پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان اقدام نمایند.

 

سوالات متداول

1- برای ثبت نام آزمون ارشد 1400 از چه طریقی باید اقدام کرد ؟

 

ثبت نام این آزمون از طریق سایت سازمان سنجش انجام می‌شود برای اطلاع از مراحل ثبت نام کلیک کنید .

2- اعلام نتایج اولیه و نهایی ارشد 1400 چه زمانی است ؟

 

زمان اعلام نتایج بستگی به ثبت نام و زمان برگزاری آزمون دارد که اغلب بین 3 تا 5 ماه طول خواهد کشید .

3- آیا امکان ثبت نام دانشگاه آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی در زمان ثبت نام آزمون سراسری وجود دارد ؟

 

بله، آزمون این دانشگاه ها تنها در یک مرحله برگزار خواهد شد .

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.