شرایط معافیت کفالت ماده ۶ بهزیستی | بیماری های ماده ۶ بهزیستی
امروزه دریافت معافیت دائم و یا کم کردن مدت زمان طول خدمت سربازی آرزوی بیشتر پسرانی است که به سن مشمولیت رسیدهاند. در این میان یکی از راههای معافیت از خدمت سربازی از طریق گرفتن کفالت یکی از اعضای درجه یک خانواده میباشد که مشاوران نظام وظیفه باخه در مقاله همه چیز درمورد معافیت کفالت در مورد آن و انواع آن که به شرایط معافیت کفالت مادر ، شرایط معافیت کفالت خاله و… تقسیم میشود به صورت کامل توضیح دادهاند. همچنین یکی دیگر از راههای معافیت از سربازی معافیت از طریق کفالت ماده ۶ بهزیستی میباشد که مشمولان زیادی از طریق این قانون میتوانند از خدمت سربازی معاف شوند، معافیت ماده ۶ بهزیستی در گروه معافیت کفالت قرار دارد. اما به دلیل این که خیلی از افراد از شرایط معافیت کفالت ماده ۶ بهزیستی خبر ندارند خیلی کمتر در مورد این نوع معافیت سوال میشود.
همچنین علاوه بر معافیت کفالت ماده ۶ بهزیستی معافیت دیگری تحت عنوان معافیت مددجویی وجود دارد که سازمان نظام وظیفه با توجه به آن به مددجویان تسهیلاتی را ارائه میدهد که گاهاً منجر به معافیت از خدمت سربازی میشود. مددجویان جزو اقشاری میباشند که به هیات دولت و سایر نهادها احتیاج دارند. بنا براین در این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل در مورد نحوه اخذ معافیت کفالت ماده ۶ بهزیستی به طور کامل توضیح دهیم.
معلول کیست؟
فرد معلول کسی است که فارغ ازعلت یا علل معلولیتش، مبتلا به نارساییهای جسمی، ذهنی و یا حسی میباشد. او درحال حاضر، به خاطر کاستی و آسیبی که در اعضا و جوارح یا جوانحش دارد جزء مددجویان محسوب میشود. بنابراین ادامه ی حیات بدون حمایت لازم از او در راستای رفع خلأ فعلیش، دشوار یا حتی غیرممکن میشود.
معلولیت در واقع باید به گونه ای باشد که استقلال فرد به لحاظ اقتصادی و اجتماعی از دست رفته باشد و فرد خود نتواند فعالیت های خود را در این زمینه انجام دهد.
مددجو چه کسی است؟
مددجو که تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور و یا کمیته امداد امام خمینی (ره) میباشد.که به دلایل مختلفی نیازمند حمایت دولت و و یا سایر نهادها میباشد.
معافیت ماده ۶ بهزیستی
معافیت ماده ۶ بهزیستی به منظور حمایت از خانوادههایی میباشد که یک الی دو نفر از اعضای آن تحت پوشش بهزیستی هستند. در این نوع معافیت در صورتی که یکی از اعضای خانواده شما تحت پوشش سازمان بهزیستی باشند میتوانید به واسطه آن کفالت او را قبول کرده و از خدمت سربازی معاف شوید. این نوع معافیت طی تفاهمهایی با سازمان نظام وظیفه عمومی در دهه هشتاد تنظیم گردید که شامل قوانین و شرایطی میباشد که در ادامه به بیان شرایط معافیت کفالت ماده ۶ بهزیستی خواهیم پرداخت.
بیماری های ماده ۶ بهزیستی
در سازمان بهزیستی معلولیت ها به ۶ دسته کلی تقسیم میشود که به شرح زیر میباشد:
- معلولیت جسمی حرکتی : شامل قطع اندام ها ی خرکتی، دفورمیتی اندام ها، شکستگی و در رفتن شدید و خیلی شدید ستون فقرات یا هر دو دست؛ ضایعات مغزی، اختلال مخچه، تومورها و…
- معلولیت ذهنی : معلولیت ذهنی با هوش زیر ۵۵، معلولیت با هوش بین ۵۵ تا ۷۵ و…
- معلولیت بیماران روانی مزمن
- معلولیت در گفتار : لکنت شدید، اختلال در گفتارو…
- معلولیت در بینائی : ابینایی کامل، تخلیه چشم ها، اختلال در دید و…
- معلولیت در شنوائی : ناشنوایی مطلق و اختلالات شنوایی
شرایط معافیت کفالت ماده ۶ بهزیستی
مشمولانی که قصد استفاده از این نوع معافیت را دارند باید شرایطی را دارا باشند که به شرح زیر میباشد:
- نداشتن غیبت
- یک یا چند نفر از اعضای خانواده تحت پوشش بهزیستی باشند
نکته قابل توجهای که مشمولان باید به آن توجه کنند این است که معلولیت و یا نقص عضو به تنهایی دلیل بر دارا بودن شرایط معافیت کفالت ماده ۶ بهزیستی نبوده و بلکه نقص عضو و یا معلولیت باید به گونه ای باشد که عدم کارایی فرد را سبب شده و فرد نیاز به مراقبت داشته باشد، تا بتواند امکان استفاده از این نوع معافیت دائم را ایجاد نماید.
همچنین تعیین این موارد یعنی درجه بندی، گروه بندی و نیز تعیین میزان معلولیت افراد بایستی حتما توسط کمیسیون پزشکی سازمان بهزیستی کل کشور انجام گیرد تا مورد تایید قرار گیرد.
قوانین استفاده از ماده ۶ بهزیستی
متقاضیان دریافت معافیت کفالت ماده ۶ بهزیستی اگر یکی از شرایط زیر را دارا باشند میتوانند از این معافیت استفاده کنند.
- پدر یا مادر و یا حداقل دو نفر از اعضای خانواده به واسته معلولیت تحت پوشش و حمایت سازمان بهزیستی باشند.
- تحت پوشش بهزیستی بودن یکی از فرزندان مشمول به دلیل معلولیت.
- متاهل بودن مشمول و معلولیت همسر وی.
داشتن برادر بزرگتر مانع استفاده از این معافیت نیست اما فقط یکی از آنها و با تایید پدر و مادر معاف میشوند.
نکتهی مهمی که ممولین باید به آن توجه کنند این است که حتماً لازم نیست که مادرتان معلول باشد فقط کافیست مادر شما تحت پوشش سازمان بهزیستی باشد تا شما بتوانید برای دریافت معافیت اقدام نمایید.
نحوه دریافت معافیت کفالت ماده ۶ بهزیستی
- پدر یا مادر بایستی در بهزیستی از طریق سایت سازمان بهزیستی به نشانی ( behzisti.ir )ثبت نام کرده.
متقاضیان دریافت معافیت کفالت ماده ۶ بهزیستی باید توجه داشته باشند که پس از ثبت نام و گرفتن عضویت سازمان بهزیستی یک ماه از عضویتشان گذشته و پس از آن اقدام به دریافت معافیت کنند.
- مراجعه به بهزیستی محل زندگی و ارائه مدارک مبنی به معلولیت یک یا دو نفر از اعضای خانواده و دریافت فرم سه برگی
- بررسی مدارک توسط سازمان بهزیستی و تعیین درجه معلولیت
- مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ برای ثبت درخواست معافیت، در این مرحله باید مدارکی را که بهزیستی به شما تحویل داده، و نوع و شدت معلولیت را مشخص کرده به این دفاتر ارائه کنید.
تکمیل دفترچه اعزام به خدمت و فرم های مربوط به معافیت بهزیستی نیز در این مرحله اهمیت دارد.
- تماس از طریق نظام وظیفه برای مراجعه و تکمیل پرونده و دریافت نوبت پزشک سازمان نظام وظیفه
- مراجعه به بیمارستان نظامی و ارائه مدارک پزشکی فرد معلول برای بررسی بیشتر توسط کمیسیون پزشکی و اخذ تصمیم نهایی درباره وضعیت معلول
- پزشک معالج نظام وظیفه با انجام معاینات و آزمایشات مختلف نتیجه نهایی را به نظام وظیفه اعلام میکند که سازمان وظیفه نیز این نتیجه را به شما ابلاغ میکنند. اگر مدارک تایید شده باشند مراحل کمیسیون ماده ۶ بهزیستی به پایان رسیده و باید اقدامات بعدی را برای صدور کارت معافیت را انجام دهید.
جهت آشنایی با خدمات مشاوره ای مقاله مشاوره تلفنی نظام وظیفه را مطالعه کنید.
کمسیون کفالت
کمیسیون معافیت کفالت یکی از مهم ترین راه اخذ معافیت کفالت میباشد. به همین دلیل مشمولین باید کمیسیون کفالت را جدی بگیرند. باید دقت داشته باشید که حتماً در جلسه کمیسون معافیت کفالت ماده ۶ بهزیستی حتما پدر و مادری که در سازمان بهزیستی عضو هستند باید در جلسه حضور داشته باشند و به سوالات پاسخ دهند.
برگزاری کمیسیون آخرین مرحله از دریافت معافیت میباشد و کارشناسان نظام وظیفه ای که در جلسه کمیسیون حضور دارند تشخیص میدهند که معافیت شامل حال مشمول میشود یا خیر. بنابراین باید به این مرحله توجه ویژهای داشته باشید.
سوالات متداول
۱- معلولیت های معافیت ماده ۶ بهزیستی کدام است ؟
معلولیت جسمی حرکتی ؛ معلولیت های بینایی ؛ معلولیت گفتاری ؛ معلولیت شنوایی ؛ معلولیت ذهنی؛ معلولیت روانی مزمن .
۲- معافیت ماده ۶ بهزیستی کدام است ؟
این معافیت برای افرادی است که دارای دو برادر یا خواهر معلول هستند .
۳- آیا فردی که برادر بالای ۱۸ سال دارد نیز میتواند از این نوع معافیت استفاده کند ؟
داشتن برادر مانع استفاده از این معافیت نیست اما فقط یکی از آنها و با تایید پدر و مادر معاف میشوند .
سلام وقتتون بخیر
من ۱۶ ساله مادرمو از دست دادم
پدرم هم ۵۵ سالشه هزینه خرج مخارج من بهش میدم .
خانه نداره
کار نداره
بیمه نداره
خلاصه هیچ نداره
تعرفه ای چیزی هست که شامل معافیت من بشه
ممنون از شما
۱ صبرکنین ۱۸ سالتون شه
۲ پدر رو عضو بهزیستی یا کمیته امداد کنین