معافیت پزشکی بیماری های عمومی
یکی ار دغدغه های اصلی و همیشگی آقایان معافیت از خدمت سربازی میباشد. یکی از راه های معافیت از خدمت سربازی مخصوص افرادی میباشد که از بیماری یا مشکلات جسمی رنج میبرند. معافیت پزشکی بیماری های عمومی مخصوص آن دسته از مشمولانی است که از لحاظ جسمی تفاوت قابل توجهی با سایر افراد دارد و این تفاوت ها باعث ایجاد محدودیت هایی برای آنها میشود.

همچنین پیشنهاد میشود جهت آگاهی از دیگر بیماری های مورد تایید سازمان نظام وظیفه مقاله شرایط معافیت پزشکی را مطالعه کنید.
افراد مشمول باید قبل از هرگونه اقدام جهت اعزام به خدمت سربازی باید از لحاظ سلامت جسمی و روحی مورد معاینه قرار بگیرند، کسانی که در این معاینه از نظر سلامت مورد تایید قرار گیرند میتوانند دوره خدمت خود را شروع کنند و افردی که دارای بیماری های عمومی مثل کوتاهی قد، چاقی و… باشند میتوانند از معافیت های بیماری های عمومی استفاده کنند که در ادامه به بیان شرایط هر کدام خواهیم پرداخت.
انواع بیماری های عمومی برای معافیت پزشکی
لیست بیماری های معافیت پزشکی تعداد زیادی از بیماری ها را شامل میشود که مشمولین باید در مورد آن ها بیشتر بدانند. فهرستی که هر ساله سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا در اختیار متقاضیان قرار میدهد شامل بخش های زیادی از بیماری های مختلف است که جوانان بر اساس آن میتوانند از معافیت ها استفاده کنند. این فهرست بسیار گسترده است و هر ساله تعداد بیماری های آن نیز افزایش میابد. باید بدانید که قوانین معافیت های پزشکی اصلی ترین قوانینی است که هر ساله نظارت زیادی از سوی ستاد نیروهای مسلح بر آن میشود و با تغییراتی نیز همراه است. در تعریف کلی در مورد بیماری های عمومی باید بگوییم که به مشکلات عمومی و قابل درمانی که مشمولین به آن مبتلا شده و میتوانند پس از مدتی سلامتی خود را بدست آوردند بیماری عمومی گفته میشود. همچنین مشکلاتی مانند چاقی های مفرط یا کوتاه بودن قد نیز در لیست بیماری های عمومی قرار گرفته اند که بسیار موثر بوده و درصد زیادی از افراد از شرایط آن استفاده میکنند.
مدارک اخذ معافیت پزشکی بیماری های عمومی
- عکس مشمول
- کپی شناسنامه فرد مشمول
- کپی کارت ملی فرد مشمول
- پر کردن فرم اولیه پزشکی
- تهیه و کامل نمودن مدارک پزشکی
- مراجعه به پزشک جهت معاینه اولیه
سوالات متداول
۱- آیا مشمولین در حین تحصیل میتوانند از معافیت پزشکی استفاده نمایند ؟
طبق آیین نامه رسیدگی پس از فراغت از تحصیل ، ترک تحصیل یا اخراج صورت میگیرد مگر در خصوص نقص عضو و یا بیماری هایی که در این آیین نامه نام برده شده است .
۲- معافیت قد به چه صورت میباشد ؟
چنانچه قد مشمول فوق دیپلم و پایین تر کمتر از ۱۴۵ سانتیمتر و قد مشمول لیسانس و بالاتر ۱۴۰باشد در شمول معافیت دائم قرار دارد. .
۳- مشمولی دچار اضافه وزن میباشد در چه صورتی معافیت دائم شامل حال او میشود ؟
چنانچه اضافه وزن وی در اثر بیماری غدد باشد در صورت تایید شورای پزشکی و نظریه تخصصی در شمول معافیت دائم قرار میگیرد .
